Casa Soler i Vallès
Vilafranca del Penedès

  Alt Penedès
  Carrer de l'Ateneu, 52

  Coordenades:

  41.34178
  1.69989
  391224
  4577514
  Número de fitxa
  08305 - 318
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Contemporani
  Popular
  Segle
  XIX
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Inexistent
  Accés
  Fàcil
  Residencial
  Titularitat
  Privada
  Ref. cad.: 13314CF9717N
  Autoria de la fitxa
  Jordi Montlló Bolart

  Edifici fent cantonada amb els carrers de l'Ateneu i el de Ramon Freixes amb un pati a un costat. És de planta rectangular i consta de planta baixa i pis. La coberta és a dues aigües amb el carener paral·lel a la façana del carrer de Ramon Freixes. La porta d'accés es troba a la façana del carrer de l'Ateneu, al costat hi ha una finestra. Les dues obertures són d'arc de mig punt. Aquesta façana està composada a partir de dos cossos: el principal on hi ha l'habitatge i un de lateral. El primer té una composició sobre dos eixos verticals amb quatre obertures, dues per planta. Les que hem comentat de la planta baixa i dues finestres adintellades de la planta pis. El cos lateral només consta de planta baixa i té un portal d'arc rebaixat.
  La façana del carrer Ramon Freixes disposa d'una finestra adintellada a la planta baixa, reixada, i un balcó d'obertura única adintellada amb trencaaigües i barana de ferro.
  Paraments llisos amb separació de cornisa per plantes, coronament curvilini.

  ROSSELLÓ i RAVENTÓS, Joan i altres (1986). Pla especial i catàleg del patrimoni històric, artístic i ambiental de Vilafranca del Penedès. Inèdit.