Casa del carrer de la Parellada, número 49
Vilafranca del Penedès

  Alt Penedès
  Carrer de la Parellada, 49

  Coordenades:

  41.34623
  1.70043
  391277
  4578008
  Número de fitxa
  08305 - 366
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Eclecticisme
  Contemporani
  Segle
  XIX
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Inexistent
  Accés
  Fàcil
  Residencial
  Titularitat
  Privada
  Ref. cad.: 13311CF9718S
  Autoria de la fitxa
  Jordi Montlló Bolart

  Casa que fa cantonada amb el carrer del Pou de la Pina; és de planta rectangular i consta de planta baixa i tres pisos, amb la coberta de terrat.
  La façana té una distribució simètrica, però la planta baixa ha estat remodelada per adaptar-la als nous usos comercials. Destaca la tribuna de la primera planta, centrada i amb vidriera. Hi ha un balcó a cada costat de la tribuna, d'obertura única, adintellades i porticons de llibret. En el segon pis, per damunt la vidriera hi ha un balcó amb la mateixa forma que la tribuna que el sosté. Als laterals hi ha balcons, seguint l'eix vertical. El tercer pis marca les diferències, ja que hi trobem una balconada amb tres obertures adintellades.
  La façana del carrer del Pou de la Pina també té una distribució simètrica. En el primer i tercer pis, hi ha una balconada amb triple obertura adintellades. En el segon pis, hi ha tres balcons d'obertura única, també adintellada.
  El coronament de la façana és amb una cornisa i una barana de ferro del terrat entre pilastres d'obra. El parament és llis excepte el de la planta baixa que és de plaques de marbre brillant.