Casa Bonaventura Feliu
Vilafranca del Penedès

    Alt Penedès
    Carrer de Miser Rufet, 10

    Coordenades:

    41.34534
    1.7028
    391474
    4577906
    Número de fitxa
    08305-79
    Patrimoni immoble
    Tipologia
    Edifici
    Contemporani
    Neoclàssic
    Segle
    XIX
    Any
    1897
    Josep Inglada i Estrada i Santiago Güell i Grau
    Estat de conservació
    Bo
    Protecció
    Legal
    Pla Especial i Catàleg del Patrimoni 1988 (BCIL)
    Número inventari Generalitat i altres inventaris
    Si:IPA 5008
    Accés
    Fàcil
    Residencial
    Titularitat
    Privada
    Ref. cad.: 13309CF9717N
    Autoria de la fitxa
    Jordi Montlló Bolart

    Edifici entre mitgeres de planta trapezoidal, estructurat en cinc crugies perpendiculars a la façana. Consta de planta b aixa, dos pisos i sotacoberta a dues aigües i terrat longitudinal a façana.. Sobresurt una torratxa central sobre la caixa de l'escala amb cos de coberta de pabelló.
    Façana principal de composició simètrica. SA laplanta baixa hi ha cinc obertures d'arc carpanell, cadascuna descomposada en dos, amb balcó intermig de poca volada i dues obertures laterals d'arc carpanell. Presideix la planta pis una balconada de cinc obertures, dos blacons laterals duna obertura, i dues obertures cegues. Totes d'arc rebaixat.
    Coronament de petites obertures dobles adintellades i ulls de bou lateral, cornisa sobre mènsules i barana calada de terrat amb motius centrals i laterals més elevats i esglaonats. El parament està fet a base de bandes horitzontals i pilastres.

    També coneguda com Casa Berger.

    L'any 1875 es presenta la sol·licitud per construir una planta baixa, propietat de Bonaventura Feliu, segons projecte del mestre d'obres Josep Inglada i Estrada.
    L'any 1897 es presenta un projecte de Santiago Güell i Grau per afegir-hi una planta. Llavors el propietari era Joan B. Berger.

    MALLART i RAVENTÓS, M.L. (1982). Santiago Güell i Grau, arquitecte vilafranquí, la seva obra 1892/1920. Museu de Vilafranca, Ponència de Cultura de l'Ajuntament de Vilafranca.
    ROSSELLÓ i RAVENTÓS, Joan (1982). Vilafranca del Penedès, dins l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Barcelona.
    ROSSELLÓ i RAVENTÓS, Joan (1986). L'Alt Penedès, dins l'Inventari del patrimoni arquitectònic de Catalunya, vol. 2. Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Barcelona, pp. 208-248.
    ROSSELLÓ i RAVENTÓS, Joan i altres (1986). Pla especial i catàleg del patrimoni històric, artístic i ambiental de Vilafranca del Penedès. Inèdit.
    ROSSELLÓ, Joan et alii (1992). Vilafranca del Penedès a través de la seva arquitectura. La ciutat que ens ha arribat. Ajuntament de Vilafranca i Caixa Penedès.