Casa Besolí
Vilafranca del Penedès

  Alt Penedès
  Carrer de la Parellada, 4

  Coordenades:

  41.34678
  1.69868
  391131
  4578071
  Número de fitxa
  08305-359
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Contemporani
  Racionalisme
  Segle
  XX
  Any
  1933
  Santiago Güell i Grau
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Inexistent
  Accés
  Fàcil
  Productiu
  Titularitat
  Privada
  Ref. cad.: 13302CF9718S
  Autoria de la fitxa
  Jordi Montlló Bolart

  Edifici que fa cantonada amb el carrer Indústria, és de planta rectangular i consta de planta baixa i dos pisos. La composició de les façanes és simètrica, si exceptuem la planta baixa que ha estat transformada per adaptar-la als nous usos comercials. Tant la façana del carrer de la Parellada com la del carrer Indústria, tenen tres eixos de verticalitat, separats per pilastres amb capitells i decoracions de tríglifs per sota el capitell. A l'eix central, trobem una gran obertura central i dues de molt estretes i de la mateixa alçada al costat. En els eixos laterals només hi ha l'obertura principal. La façana del carrer de la Parellada afegeix un petit eix format per una entrada a la planta baixa i una obertura a cada planta pis, totes adintellades i més estretes que les del costat.

  ROSSELLÓ i RAVENTÓS, Joan i altres (1986). Pla especial i catàleg del patrimoni històric, artístic i ambiental de Vilafranca del Penedès. Inèdit.
  ROSSELLÓ, Joan et alii (1992). Vilafranca del Penedès a través de la seva arquitectura. La ciutat que ens ha arribat. Ajuntament de Vilafranca i Caixa Penedès.