Les capelletes de visita domiciliària són una tradició devocional que permet que les famílies acullin temporalment un petit altar devocional a casa seva.
Aquestes capelletes, que tenen la forma de petits altars de fusta i vidre ornamentats, contenen figures de sants o de la Sagrada Família protegides per vidre i unes portes. A la part superior tenen una nansa per facilitar el transport.
Cada capelleta inclou uns fulls enganxats amb instruccions sobre com rebre i acomiadar la capella, pregàries, i normes de comportament davant d'ella. També contenen un calaix-guardiola a la base i un llistat dels veïns per on circula la capelleta, amb una persona zeladora que en té cura.
Aquestes capelletes tenen un calendari d'itinerari establert, que es recull a la part frontal de la capella, indicant l'ordre de les cases que la reben. Les famílies l'acullen de manera devocional durant aproximadament 24 hores, mantenint un espai íntim per a la pregària i la reflexió.
A banda del seu ús devocional, aquestes capelletes també tenen una funció recaptatòria, ja que les donacions recollides a la guardiola es destinen a missions o a la congregació. Així, les capelletes compleixen una doble missió: la pastoral o religiosa i la recaptatòria, permetent l'extensió de la pràctica amb noves capelletes.