Cant Coral/Caramelles Sant Cugat Sesgarrigues

Alt Penedès

Coordenades:

41.36258
1.7523
395643
4579759
08206-73
Patrimoni immaterial
Música i dansa
Contemporani
Bo
Inexistent
Obert
Científic
Pública
Tríade scp

El Cant Coral i les Caramelles estan fortament arrelats a Sant Cugat Sesgarrigues gràcies a la coral "El Raïm". Així, s'han recuperat composicions i s'han escrit de noves expressament, algunes dedicades a llocs com el barri i la creu de Massalliga o a la creu del Padró. També interpreten temes tradicionals i populars. Actuen des de 1920 per setmana Santa, Festa Major, Nadal... Han participat en multitud de trobades o com a convidats i tenen un cert reconeixement fora del poble .

Segons afirma la gent del poble, a gairebé totes les cases del poble hi ha hagut algú que, en un moment o altre, ha format part de la coral "El Raïm". L'entitat va nèixer l'any 1919 i està profundament arrelada al poble, cosa que ha fet que el dinamisme d'aquesta entitat sigui vigent després de més de vuitanta anys. A part del cant coral, activitat que li és pròpia, "el Raïm" organitza altres activitats culturals al poble. Cal valorar singularment la dinàmica d'aquesta entitat, un dels pocs exemples que es troben en municipis petits, d'entitats que hagin treballat en la formació musical i el cant coral, amb el que això comporta de transmissió de tradicions i en definitiva, d'enriquiment del patrimoni cultural.

AMADES, J. Costumari Català. El curs de l'any. Vol II. Editorial Salvat. Barcelona 1985
MARGARIT TAYÀ, Antoni; SOLÉ i BORDES, Joan; MIRET i VIA, Antoni. Episodis de la història de Sant Cugat Sesgarrigues. Ajuntament de Sant Cugat Sesgarrigues. Sant Cugat Sesgarrigues 1999