Can Rabella
El Papiol

  Baix Llobregat
  Camps de can Rabella
  Emplaçament
  En zona de camps de conreu entre el Papiol i Molins
  75

  Coordenades:

  41.42867
  2.01696
  417862
  4586812
  Número de fitxa
  08158 - 73
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Jaciment arqueològic
  Edats dels Metalls
  Ibèric
  Segle
  VII aC-IdC
  Any
  -650/-50
  Estat de conservació
  Regular
  Espai molt degradat
  Protecció
  Legal
  ARQ. ARQ03. Catáleg de Patrimoni Arquitectònic del Papiol.
  Número inventari Generalitat i altres inventaris
  CA.
  Accés
  Fàcil
  Sense ús
  Titularitat
  Privada
  08157A00800044
  Autor de la fitxa
  Juana Maria Huélamo Gabaldón

  Jaciment d'èpòca ibèrica en superfície. Actualment és una explotació agropequària, situada en una plana de suaus ondulacions a la vessant d'un petit turó, prop de la riera de Vallvidrera. L'any 1982 es va detectar aquest possible lloc d'habitació, en un ambient de pissarres paleozoïques i argiles pliocèniques. Ve determinat per l'existència de material ibèric en superfície.

  Per accedir al jaciment cal situar-se al polígon industrial La Riera del Molí de Molins de Rei. Des d'aquí cal agafar el carrer de can Rabella i anar cap a la carretera en direcció Parets-Molins. Cal seguir la riera de can Vidriera uns 700m, fins a al masia de can Rabella. Un cop aquí, s'ha de seguir la ruta marcada que tira cap al nord uns 400m, fins arribar a una caseta situada a mà esquerra del camí, davant d'un petit turó.

  El jaciment es va determinar pels treballs d'en Josep Maria Solias, qui en les seves prospeccions l'any 1982, va recollir material ceràmic d'època ibèrica típica , àmfora de boca plana i ceràmica de cocció reduïda.
  Durant la revisió de la carta arquelògica l'any 1998, es va constatar la presència de material ceràmic d'època ibèrica en superfície. Encara avui és visible en superfície, i en una senzilla exploració visual, ceràmica ibèrica molt rodada.

  García, D. et al. (1988) Apunts per a la realització de la Carta Arquelògica de Molins de Rei / L'espai. Dossier: Via i territori, futur, present i passat / Molins de Rei.
  Solias, J.M. (1990, inèdit) El poblament del curs inferior del Llobregat en època ibèrica i romana. Tesis doctoral. Universitat de Barcelona.