Can Rabella
El Papiol

    Baix Llobregat
    Camps de can Rabella
    Emplaçament
    En zona de camps de conreu entre el Papiol i Molins
    75

    Coordenades:

    41.42867
    2.01696
    417862
    4586812
    Número de fitxa
    08158 - 73
    Patrimoni immoble
    Tipologia
    Jaciment arqueològic
    Edats dels Metalls
    Ibèric
    Segle
    VII aC-IdC
    Any
    -650/-50
    Estat de conservació
    Regular
    Espai molt degradat
    Protecció
    Legal
    ARQ. ARQ03. Catáleg de Patrimoni Arquitectònic del Papiol.
    Número inventari Generalitat i altres inventaris
    CA.
    Accés
    Fàcil
    Sense ús
    Titularitat
    Privada
    08157A00800044
    Autoria de la fitxa
    Juana Maria Huélamo Gabaldón

    Jaciment d'èpòca ibèrica en superfície. Actualment és una explotació agropequària, situada en una plana de suaus ondulacions a la vessant d'un petit turó, prop de la riera de Vallvidrera. L'any 1982 es va detectar aquest possible lloc d'habitació, en un ambient de pissarres paleozoïques i argiles pliocèniques. Ve determinat per l'existència de material ibèric en superfície.

    Per accedir al jaciment cal situar-se al polígon industrial La Riera del Molí de Molins de Rei. Des d'aquí cal agafar el carrer de can Rabella i anar cap a la carretera en direcció Parets-Molins. Cal seguir la riera de can Vidriera uns 700m, fins a al masia de can Rabella. Un cop aquí, s'ha de seguir la ruta marcada que tira cap al nord uns 400m, fins arribar a una caseta situada a mà esquerra del camí, davant d'un petit turó.

    El jaciment es va determinar pels treballs d'en Josep Maria Solias, qui en les seves prospeccions l'any 1982, va recollir material ceràmic d'època ibèrica típica , àmfora de boca plana i ceràmica de cocció reduïda.
    Durant la revisió de la carta arquelògica l'any 1998, es va constatar la presència de material ceràmic d'època ibèrica en superfície. Encara avui és visible en superfície, i en una senzilla exploració visual, ceràmica ibèrica molt rodada.

    García, D. et al. (1988) Apunts per a la realització de la Carta Arquelògica de Molins de Rei / L'espai. Dossier: Via i territori, futur, present i passat / Molins de Rei.
    Solias, J.M. (1990, inèdit) El poblament del curs inferior del Llobregat en època ibèrica i romana. Tesis doctoral. Universitat de Barcelona.