Can Nespler
Moià

  Moianès
  A 6 Km de Moià - N141 Km 29,4. A prop de l'església de Ferrerons.
  Emplaçament
  Trencat a mà dreta en direcció a la Monjoia. Al costat de Sant Pere Ferrerons.

  Coordenades:

  41.82894
  2.1269
  427498
  4631152
  Número de fitxa
  08138 - 97
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Modern
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Inexistent
  Accés
  Fàcil
  Residencial
  Titularitat
  Privada
  Ref. cad.: 08137A012000300000IW
  Autor de la fitxa
  Cristina Casinos

  Masia de planta rectangular de dos pisos amb teulada a dues vessants sense ràfec que es troba al costat de l'església de Sant Pere de Ferrerons. L'entrada es realitza per una porta orientada a ponent amb teulada de mitja vessant que dona accés al barri en el que es troba la porta a l'habitacle amb arc simple que conserva la porta de fusta original. A la façana de ponent hi ha una petita estructura rectangular amb una teulada a una vessant que podria tractar-se de l'antiga comuna, aquesta està totalment reconstruïda en ciment. La façana nord, que queda en un nivell més alt degut al desnivell de la muntanya, té una porta amb arc simple. L'interior conserva el sostre d'embigat de fusta. Vers ponent, l'edifici tenia un cos annex del que es conserva part d'una de les parets que té una petita finestra amb bossell de fusta.
  No s'observa cap inscripció ni data en l'exterior.

  Durant alguns anys romangué deshabitada i ha estat habilitada per poder viure-hi perquè el seu estat era pràcticament ruïnós. Els últims masovers van marxar-ne als anys 70. Era antigament era anomenada casa Ferrerons.
  A l'oest d'aquest edifici hi ha un altra masia, molt reconstruïda, denominada cobert de Can Nespler ja que antigament era el seu cobert.
  S. XVII.

  Generalitat de Catalunya (2008); www.cultura.gencat.net/invarquit
  Ubals i Picanyol, D ( 2001); " Les Masies de Moià ". Pàg. 111-112. Moià.