Can Llantet
Torrelles de Foix

    Alt Penedès
    Carrer del Raval núm. 82
    Emplaçament
    Nucli urbà
    366

    Coordenades:

    41.38623
    1.57423
    380792
    4582614
    Número de fitxa
    08288 - 7
    Patrimoni immoble
    Tipologia
    Edifici
    Contemporani
    Noucentisme
    Segle
    XX
    Any
    1923
    Desconegut
    Estat de conservació
    Bo
    Ben conservada
    Protecció
    Legal
    Catàleg de Béns protegits del POUM, fitxa núm. 3
    Número inventari Generalitat i altres inventaris
    Si-IPA-4830
    Accés
    Fàcil
    Residencial
    Titularitat
    Privada
    0827401CF8802N
    Autoria de la fitxa
    Ainhoa Pancorbo Picó

    Casa de planta quadrangular de prop de 18,5 m de llarg per 10,5 m d'ampla situada aproximadament al centre d'una parcel·la enjardinada de prop de 2300 m2 que dóna a tres carrers (Raval, Bessons i Travessera de Bessons). L'edifici consta d'una sola planta, amb teulada a quatre aigües. L'accés es fa pel nord-est, a través d'un atri davant de la porta principal amb quatre columnes toscanes -molt semblants a les de l'església de Sant Genís- , balustrada davantera i escala d'accés de quatre graons.
    Les dues façanes laterals tenen tres finestres i un balconet cadascuna, amb llinda, motllures, trencaaigües i jardineres de ceràmica vidriada quadriculada blanca i blava. Ràfec de fusta amb mènsules i rajoles vidriades amb sanefes ornamentals de fulles d'acant, envoltant la casa. A la part posterior hi ha una porta i escala de sortida i l'afegit més recent a un lateral amb terrat, galeria de primer pis i uns baixos utilitzats com garatge.

    També coneguda com vil·la Verge Bruna. La informació històrica sobre la casa ha estat proporcionada pel senyor Joan Solé Bordes, fill dels propietaris.

    americano" era fill de cal "Llanto", nom pel qual es coneixerien els propietaris del castell dels Peguera (vegeu fitxa 6), que llavors eren de cognom Bruna. D'aquí que la casa es conegués com a vil·la Bruna o cal Llantet (diminutiu que definiria la casa del fill de cal Llanto).
    Després de la guerra Civil la casa es va estar llogant com a casa d'estiueig, ja que Torrelles era força apreciada per a estades de salut amb motiu de les seves aigües. Van ser els propietaris actuals, que ho són des de l'any 1969, que la van rebatejar amb el nom de "vil·la Verge Bruna", i durant uns anys es va fer constar així a la façana principal.

    AADD (1986). L'Alt Penedès. Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya: 207.
    AADD (1998). "Americanos" "indianos". Arquitectura i urbanisme al Garraf, Penedès i Tarragonès (Baix Gaià). Segles XVIII-XX. Biblioteca Museu Balaguer. Vilanova i la Geltrú.
    www.poblesdecatalunya.cat/element.php?e=8128