Can Julià de la Riera
Sant Esteve Sesrovires

  Baix Llobregat
  Ctra. de Sant Esteve Sesrovires, km. 1.

  Coordenades:

  41.48684
  1.87086
  405739
  4593419
  Número de fitxa
  08208-14
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Modern
  Contemporani
  Modernisme
  Popular
  Segle
  XV
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Legal
  BCIL (PGOU 17/10/1990)
  Número inventari Generalitat i altres inventaris
  SI: IPA 19081
  Accés
  Fàcil
  Social
  Titularitat
  Privada
  001101000DF09D0001SG
  Autoria de la fitxa
  Manuel Julià i Macias / Margarita Costa Trost

  La masia se situa a la carretera que porta a Sant Esteve des de Martorell, abans de travessar el Torrent de Llops. La masia està formada per un edifici central de planta rectangular i tres plantes. A la part del davant hi ha un ampli pati tancat per un mur que l'envolta i té entrada per un portal modernista, construït amb obra de fàbrica de maó vist i pilars de pedra amb ornamentacions i coberta de peça de ceràmica vidriada . Al costat de la tanca, adossada, hi ha una petita casa del segle XVIII, que actualment no és habitada. La masia està documentada des del 1450 i ha estat una important casa pairal dedicada a l'activitat agrícola i vinícola, propietat d'un dels germans Bach, iniciadors dels vins Bach. La casa té la façana principal d'època moderna amb revestiment imitant carreus, on s'obren els balcons amb la barana de ferro. Perpendicular a la façana hi la galeria, porxada, de maçoneria

  La casa es denomina també Can Bac. Masia de mitjan segle XV, acuradament restaurada i transformada en un espai d'acollida de persones i grups per a activitats culturals.

  Ha sofert moltes transformacions, de la que en destaca la darrera, feta en estil modernista. La casa es va començar a construïr al segle XV i havia estat una important casa pairal dedicada a l'activitat agrícola i vinícola, on es van iniciar els Vins Bach.

  PAGÈS PARETAS, Montserrat (1982). Gran Geografia Comarcal de Catalunya. Vol. 8. Enciclopèdia Catalana.