Can Gustems Santa Fe del Penedès

Alt Penedès
Al final del camí que passa per Ca n'Urià, prop de la riera de Can Cartró.

Coordenades:

41.39244
1.72367
393297
4583109
08249-24
Patrimoni immoble
Edifici
Modern
XVII
Bo
Inexistent
Fàcil
Residencial
Privada
Ref. cad.: 001900CF33C007
Oriol Vilanova

Masia de planta baixa, pis i golfes, coberta amb teulada a doble vessant. La planta de l'edifici original és basilical, si bé posteriorment es va adossar un cos més alt a la part de darrera de la casa, que s'utilitzà com a celler i magatzem. A la façana principal destaca la portada d'arc de mig punt de pedra, adovellat, que segons el propietari, Sr. Joan Molins, prové d'una masia de Manresa. La porta de fusta, de doble batent, és original i conserva, al batent esquerre, un pom circular de ferro amb decoració geomètrica. A banda i banda de la porta d'entrada s'obre una finestra quadrada, protegida per barrots de ferro forjat amb decoració ondulada a la part superior. Al primer pis s'observen tres finestres quadrades, la del centre més gran que les laterals. Tota la façana està arrebossada de guix de color rosat fosc, fruit de la restauració de l'edifici.
El cos de la part posterior de la casa és igualment de tres plantes amb teulada a doble vessant; si bé la part anterior està arrebossada amb guix de color rosat fosc, com la façana principal, la part posterior d'aquest cos és de pedra vista, presenta diverses finestres d'arc rebaixat emmarcat amb maó, d'entre les quals destaca la finestra central del pis superior, d'unes dimensions notablement més grans que la resta. A la part baixa d'aquesta façana posterior hi ha un porxo amb columnes de maó i galeria d'arcades d'arc de mig punt, adossat pel actuals propietaris de l'edifici durant la seva reforma.
L'interior de la casa està totalment reformat, si bé hi ha alguns elements menors aprofitats, com, per exemple, un basament de premsa de vi de pedra calcària del menjador, que serveix com a tauleta.

Portal web de Santa Fe del Penedès: http://www.stafe.net/Turisme.aspx