Camí empedrat de Puigmajor
Perafita

  Osona
  Sector est del terme municipal
  Emplaçament
  A 25 metres de la carretera BP-4653, punt quilomètric 12'900

  Coordenades:

  42.05081
  2.12321
  427444
  4655789
  Número de fitxa
  08160-128
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Jaciment arqueològic
  Modern
  Estat de conservació
  Dolent
  Només es conserva un petit tram dels murs de contenció del camí.
  Protecció
  Inexistent
  Accés
  Fàcil
  Sense ús
  Titularitat
  Privada
  Ref. cad.: 004A00015
  Autoria de la fitxa
  Jordi Compte i Marta Homs

  El camí empedrat de Puigmajor està situat a tocar de la carretera BP-4653, a mig camí entre les masies de Puigmajor i Sant Ponç i uns metres a l'est d'unes granges.
  Es tracta d'un tram de camí empedrat del que es conserven parcialment els murs de contenció laterals, bastits amb grans blocs de pedra i actualment molt erosionats. En aquest tram, el camí segueix una veta de roca que aflora a la superfície formant una rampa amb pendent suau que prové de la zona de Puigmajor i enllaça amb la de Sant Ponç. El tram conservat ocupa un ample que supera lleugerament els 2 metres i una llargada conservada d'uns 20 metres, tot i que tant al nord com al sud, es pot observar la continuació del camí amb alguns blocs de pedra despresos a banda i banda. Pel sud, la continuació del camí queda tallada pel pas de la carretera BP-4653.

  El camí empedrat de Puigmajor correspon a un dels diversos camins rals i ramaders que confluïen a la zona, ja que es tracta d'una zona de creuament de camins on confluïen els camins que arribaven per la carena de Sant Bartomeu del Grau , els que ho feien des de la banda de Perafita i els que arribaven pel nord, de la zona de Sant Agustí del Lluçanès.