Cal Xicot Gros
Jorba

  Anoia
  Al nord oest del nucli de Jorba, al nord de la A2 i NII i sud del Montpaó.
  Emplaçament
  Al sud de Can Xicot xic i a l’est de la Rasa de Can Segura.
  516.6

  Coordenades:

  41.62842
  1.49405
  374556
  4609617
  Número de fitxa
  08103 - 86
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Modern
  Contemporani
  Popular
  Segle
  XIX-XX
  Estat de conservació
  Bo
  Reformada.
  Protecció
  Inexistent
  Fitxa 181a del catàleg d’edificacions en sòl no urbanitzable
  Accés
  Fàcil
  Residencial
  Titularitat
  Privada
  08102A004000260000LP
  Autor de la fitxa
  Cristina Belmonte (iPAT Serveis Culturals)

  Edificació formada per diferents volums de planta rectangular amb coberta a dues aigües de teula àrab. Té coberts adossats en planta baixa a nord i sud, i un amb planta baixa i pis a l'oest. Corresponen a ampliacions i transformacions d'època recent.

  L'edifici principal i més antic, està fet amb murs de maçoneria amb cadenes cantonades, i planta baixa, dos pisos i golfes. D'aquest cos primigeni es conserva la porta adovellada amb arc de mig punt amb una inscripció on s'hi llegeix 1883, emmarcada en una cartel·la el·líptica. Les obertures de la façana principal són petites i rectangulars, fetes d'obra i marquen tres eixos de simetria. A la planta baixa, a l'esquerra de la porta hi ha dues petites finestres rectangulars. A la primera i segona planta, trobem tres obertures a cada una, les del primer pis conserven ampits de pedra. A les golfes hi ha una petita finestra d'obra rectangular.

  Per la banda nord d'aquest cos, s'hi adossa un altre, fruit d'una ampliació, també fet amb murs de maçoneria, on només s'observa una petita obertura a l'alçada del primer pis.

  A la façana principal hi ha una campana de bronze, penjant de la boca d'un drac i una placa de la Previsión Nacional, Seguros contra incendios.

  En base a la inscripció de la porta, cal pensar que correspon al grup de masies bastides al municipi durant el segle XIX.