Cal Trumfet Casserres

  Berguedà
  Clot de les barraques
  630

  Coordenades:

  42.01923
  1.8123
  401666
  4652594
  08049-115
  Patrimoni immoble
  Edifici
  Modern
  Popular
  XVII-XVIII
  Bo
  Inexistent
  Fàcil
  Residencial
  Privada
  08048A01000030
  Jordi Montlló Bolart

  Masia fonamentada directament damunt la roca, en l'extrem d'un gran desnivell que li dóna per la façana sud una gran presència dominant l'entorn. És de planta rectangular i consta de planta baixa i dos pisos, amb la coberta de teules àrabs a dues aigües i el carener perpendicular a la façana sud, on tenia l'entrada en origen. Posteriorment s'hi afegí un volum de pedra i es passà l'entrada a la façana nord. El segon pis també és un afegit posterior. Tots els paraments són de maçoneria, pedra vista rejuntada amb morter, a excepció del segon pis que és de tàpia arrebossada. A les cantoneres hi ha grans carreus escairats.
  La façana occidental també està ampliada. Es conserven les llindes de les finestres inferiors, molt austeres i ampits amb motllures.

  L'era està a la part posterior, davant la façana septentrional.

  Està ubicada en el Clot de les barraques, que és la zona del municipi de Casserres on han crescut més cases de pagès i masoveries, fruit de fragmentacions antigues de grans propietats, com la de Cal Fàbregas.

  AJUNTAMENT DE CASSERRES (2011). Pla Especial Urbanístic del Catàleg de masies i cases rurals en sòl no urbanitzable. Casserres (Berguedà).