Cal Miquel Casserres

  Berguedà
  Camí de Cardona
  Entre Cal Pasqual i Cal Genic
  607

  Coordenades:

  42.0061
  1.82218
  402464
  4651124
  08049-99
  Patrimoni immoble
  Edifici
  Contemporani
  XX
  Bo
  Inexistent
  Fàcil
  Residencial
  Privada
  08048A00900032
  Jordi Montlló Bolart

  Masia de planta quadrada amb un cos afegit a la façana nord de la mateixa alçada que el cos originari. Consta de planta baixa i dos pisos i la coberta és de teules àrabs a dues aigües, amb el carener perpendicular a la façana principal, orientada a migdia. L'obra actual és fruit d'una reforma recent seguint els paràmetres de l'arquitectura rural. Els paraments són de pedra vista, amb grans carreus cantoners i entre les obertures, totes amb llindes de rajols, destaca la planta segona amb galeria a la part central amb dues obertures i columna mitgera.

  A la part posterior de la masia, s'han construït tres volums, el més oriental dedicat a garatge amb estructura de formigó, teulada de teula àrab i parets de totxo arrebossat (3,5 metres
  d'alçada). A la part central hi ha un cobert amb funció polivalent a la casa, amb la mateixa estructura que l'anterior i 3 metres d'alçada. Per últim, a la part oest hi ha un porxo tancat amb menjador i barbacoa fet amb bigues de formigó, teula àrab i totxo arrebossat.

  Consta en el mapa encarregat pel Servei Geogràfic de la Mancomunitat de Catalunya de l'any 1923, amb el nom de "Cal Miquel".

  AJUNTAMENT DE CASSERRES (2011). Pla Especial Urbanístic del Catàleg de masies i cases rurals en sòl no urbanitzable. Casserres (Berguedà).