Cal Minguet Casserres

  Berguedà
  Clot de les Barraques
  Des de la BV-4132, passat el PK 7
  659

  Coordenades:

  41.98848
  1.81589
  401916
  4649175
  08049-98
  Patrimoni immoble
  Edifici
  Modern
  Popular
  XVIII
  Bo
  Inexistent
  Fàcil
  Productiu
  Privada
  08048A01000021
  Jordi Montlló Bolart

  Masia fonamentada directament damunt la roca natural, de planta rectangular. Consta de planta baixa i dos pisos, amb la coberta de teules àrabs a dues aigües i el carener perpendicular a la façana principal,orientada a migdia. Actualment els paraments són de maçoneria, de pedra vista rejuntada amb morter i carreus escairats a les cantoneres; però abans de la reforma del 2003 per adequar-la com a casa de turisme rural, una part era de tàpia i la pedra no era vista.
  La façana principal no té una disposició simètrica, ja que és fruit de diverses ampliacions i modificacions volumètriques. L'eix principal marcat per la porta d'accés a la planta baixa, d'arc carpanell, una finestra a la primera planta i una balconada a la segona, no s'escau amb l'eix del carener.
  La majoria de finestres tenen la llinda, l'ampit i els brancals de pedra treballada, però les de la segona planta tenen l'emmarcament de rajols.

  A l'interior, hi havia un forn de pa del que només se'n conserva la boca.
  A la part davantera hi ha les antigues corts del bestiar, que conserven part de l'estructura originària amb els paraments de pedra vista.

  La darrera reforma fou l'any 2003 per adequar-la com a casa de turisme rural.
  La masia consta en el mapa encarregat pel Servei Geogràfic de la Mancomunitat de Catalunya de l'any 1923, amb el nom de "Cal Minguet".

  AJUNTAMENT DE CASSERRES (2011). Pla Especial Urbanístic del Catàleg de masies i cases rurals en sòl no urbanitzable. Casserres (Berguedà).