Cal Llobet Els Prats de Rei

Anoia
Passeig Josep M. Llobet cantonada amb carrer del Forn
Al nucli urbà de la vila dels Prats de Rei.
607

Coordenades:

41.70513
1.54089
378602
4618067
08170-122
Patrimoni immoble
Edifici
Contemporani
Eclecticisme
Modernisme
XIX-XX
Regular
Tot i que l'estat de l'estructura és bo, alguns elements ceràmics de la façana s'estan desprenent.
Inexistent
Sí, IPA-5959
Restringit
Residencial
Privada
87822101CG7188S0001UU
Jordina Sales Carbonell

La casa Llobet és un gran habitatge amb jardí que s'ubica entre el passeig Josep Maria Llobet i el carrer del Forn. Té planta quadrangular irregular i disposa de planta baixa, dos pisos i pis sota teulada. La coberta és una vessant a dues aigües, i la seva configuració general recorda molt a la masia catalana dels segles XVIII-XIX. La singularitat d'aquest edifici urbà radica en les reformes modernistes que s'hi van realitzar a inicis del segle XX, consistents en una sèrie de decoracions a base de faixes de totxos a les cantonades de la casa i als marcs de les obertures, així com la inclusió de rajoles ceràmiques de colors, amb predomini del blau, a la part superior de les finestres. A la finestra central del primer pis hi ha l'escut amb les quatre barres. Les finestres del primer pis tenen un regust del neogòtic tardà/renaixement pel que fa a la decoració dels marcs de la seva part superior, mentre que la part inferior d'una de les finestres mostra una decoració floral esculpida en pedra, motiu decoratiu que es troba en una de les baranes d'una escala exterior de la casa. Les finestres del segon pis són a base d'arcs ogivals escalonats; tot plegat mostra un caràcter d'estil historicista combinat amb elements modernistes. Cal Llobet és una de les cases que millor representa el Modernisme a la vila dels Prats de Rei.

Aquesta casa es troba dins la vila medieval de Prats de Rei, en un dels extrems de la muralla, per la qual cosa és de suposar que el solar on s'emplaça l'edifici avui hauria tingut ja algun tipus de construcció abans de que s'aixequés l'actual. Durant la Batalla dels Prats de Rei de 1711, dins la Guerra de Successió, l'edifici o edificis que hi poguessin haver en aquesta finca, com la resta de la vila, haurien quedat molt afectats pels bombardeigs, tal i com es descriu a les cròniques de l'època.

-ESTRADA PLANELL, Gemma; ASENSI ESTRUCH, Rosa M. (1997): Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. L'Anoia, Generalitat de Catalunya, Departament de Cultura, Barcelona, p. 183.