Cal Llobet Els Prats de Rei

  Anoia
  Passeig Josep M. Llobet cantonada amb carrer del Forn
  Al nucli urbà de la vila dels Prats de Rei.
  607

  Coordenades:

  41.70513
  1.54089
  378602
  4618067
  08170-122
  Patrimoni immoble
  Edifici
  Contemporani
  Eclecticisme
  Modernisme
  XIX-XX
  Regular
  Tot i que l'estat de l'estructura és bo, alguns elements ceràmics de la façana s'estan desprenent.
  Inexistent
  Sí, IPA-5959
  Restringit
  Residencial
  Privada
  87822101CG7188S0001UU
  Jordina Sales Carbonell

  La casa Llobet és un gran habitatge amb jardí que s'ubica entre el passeig Josep Maria Llobet i el carrer del Forn. Té planta quadrangular irregular i disposa de planta baixa, dos pisos i pis sota teulada. La coberta és una vessant a dues aigües, i la seva configuració general recorda molt a la masia catalana dels segles XVIII-XIX. La singularitat d'aquest edifici urbà radica en les reformes modernistes que s'hi van realitzar a inicis del segle XX, consistents en una sèrie de decoracions a base de faixes de totxos a les cantonades de la casa i als marcs de les obertures, així com la inclusió de rajoles ceràmiques de colors, amb predomini del blau, a la part superior de les finestres. A la finestra central del primer pis hi ha l'escut amb les quatre barres. Les finestres del primer pis tenen un regust del neogòtic tardà/renaixement pel que fa a la decoració dels marcs de la seva part superior, mentre que la part inferior d'una de les finestres mostra una decoració floral esculpida en pedra, motiu decoratiu que es troba en una de les baranes d'una escala exterior de la casa. Les finestres del segon pis són a base d'arcs ogivals escalonats; tot plegat mostra un caràcter d'estil historicista combinat amb elements modernistes. Cal Llobet és una de les cases que millor representa el Modernisme a la vila dels Prats de Rei.

  Aquesta casa es troba dins la vila medieval de Prats de Rei, en un dels extrems de la muralla, per la qual cosa és de suposar que el solar on s'emplaça l'edifici avui hauria tingut ja algun tipus de construcció abans de que s'aixequés l'actual. Durant la Batalla dels Prats de Rei de 1711, dins la Guerra de Successió, l'edifici o edificis que hi poguessin haver en aquesta finca, com la resta de la vila, haurien quedat molt afectats pels bombardeigs, tal i com es descriu a les cròniques de l'època.

  -ESTRADA PLANELL, Gemma; ASENSI ESTRUCH, Rosa M. (1997): Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. L'Anoia, Generalitat de Catalunya, Departament de Cultura, Barcelona, p. 183.