Cal Guinard
Castellfollit de Riubregós

    Anoia
    Partida de les Enfeixes
    Emplaçament
    360 m al NO de Cal Tiquet
    622

    Coordenades:

    41.76336
    1.41767
    368469
    4624713
    Número de fitxa
    08060 - 31
    Patrimoni immoble
    Tipologia
    Conjunt arquitectònic
    Contemporani
    Popular
    Segle
    XX
    Estat de conservació
    Bo
    Protecció
    Inexistent
    Número inventari Generalitat i altres inventaris
    Sí IPAC-5605
    Accés
    Fàcil
    Residencial
    Titularitat
    Privada
    000401300CG62D
    Autoria de la fitxa
    Anna Camats Malet

    Mas totalment reformat que consta de diverses construccions al voltant de l'edifici principal. El conjunt es troba tancat parcialment per un mur de pedra que delimita un pati exterior, amb paviment de grava, mentre que als voltants de les edificacions principals el paviment està enllosat.
    La casa original és un edifici de planta quadrangular, amb planta baixa, primer pis i sota cobert, amb teulada de dues vessants. A la façana principal és on es troba la porta d'accés, flanquejada per dues columnes de pedra vista, i amb una gran llinda de fusta a la part superior. El primer pis té dues finestres, els marcs de les quals també són de pedra vista, i el sotacobert té una petita obertura allargada.
    A aquesta edificació se li adossa una construcció de planta rectangular, de planta baixa i coberta d'una sola vessant, amb xemeneia. De la façana sobresurt un petit voladís i se li adossa un banc de fusta per seure. A més de la porta d'accés, té dues finestres amb porticons de fusta, i a nivell decoratiu destaca una placa de formigó amb la representació en relleu de Sant Jordi matant el drac.
    Tant les parets de l'edifici original com l'annex estan arrebossades, amb acabat pintat de color trencat.
    La resta de construccions són: un estable, de planta allargada i coberta d'una sola vessant, fet amb murs de pedra vista, i un cobert de formigó, de planta rectangular i coberta de dues vessants.
    Cal destacar la presència d'elements de pedra (en concret una pica i un corró) disposats com a elements decoratius del pati descobert.

    Antigament es deia Mas Vilamur

    Segons FARELL (1994a:144) la masia estava habitada l'any 1981.

    FARELL, Joan (1994a). Castellfollit de Riubregós. Vol I. Resum històric. Folklore. Llegendes. Tradicions. Fundació Salvador Vives Casajuana.