Cal Daies
Moià

  Moianès
  Casc Urbà - Ctra. de Manresa núm. 18
  Emplaçament
  Km 27 de la N-141-C

  Coordenades:

  41.81276
  2.09701
  424997
  4629382
  Número de fitxa
  08138-213
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Modern
  Contemporani
  Segle
  XIX
  Any
  1866
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Inexistent
  Accés
  Fàcil
  Residencial
  Titularitat
  Privada
  Ref. cad.: 5193735DG2259S0001YH
  Autor de la fitxa
  Cristina Casinos

  Casa gran de planta rectangular de dos pisos amb tres balcons i dues finestres al segon pis i una finestra amb la llinda amb inscripció de la data de construcció, una porta amb muntants simples i tres cotxeries, dues d'elles en molt bones condicions.
  La façana d'accés és al sud i s'aixeca els dos pisos en una estructura molt semblant a una espadanya d'església o una falsa façana. En la finestra del pis terra, hi ha inscrita una data: "1866". A la banda de ponent hi ha un passeig privat sense asfaltar des d'on es pot observar que el nivell de la casa és més baix que el que es veu des de la carretera (façana sud) i la teulada és a dos vessants sense ràfec i annexada a aquest hi ha una casa on actualment hi viuen els propietaris.

  És un dels exemples que en resten a la vila d'antic hostal.
  Una part de la cotxera ha estat habilitada com a restaurant.

  Edifici de l'any 1866 que albergava un hostal. Al desaparèixer el també conegut hostal del Remei, aquest és l'únic que queda del record. L'ultima funció comercial que va tenir Cal Daies va ser la de dispensari de begudes i vi. Fins fa uns deu anys s'hi podia anar a comprar vi a la menuda, de fet encara tenen les botes grans de fusta que servien de contenidors.
  Actualment està tancat al públic.