Ca l'Arnú
Tiana

  Maresme
  Carrer Mediterrània, 7-9

  Coordenades:

  41.4815
  2.26933
  438999
  4592468
  Número de fitxa
  08282-88
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Popular
  Segle
  XX
  Any
  1925-27
  J. Amigó
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Legal
  BPU, Nivell C (núm CPAA 85) 17/07/2002
  Número inventari Generalitat i altres inventaris
  IPA 9136
  Accés
  Fàcil
  Residencial
  Titularitat
  Privada
  9126204DF3992E
  Autor de la fitxa
  Àlvar Sáez Puig

  Edifici civil. Casa exempta d'altres edificacions formada per dos cossos, el principal pel que fa a volum, de planta rectangular i coberta a dues vessants amb el carener perpendicular a la façana. El segon cos annexat a la banda dreta del primer és de menor alçada i està cobert per un terrat. Sobresurt una petita torreta coronada per una teulada de quatre vessants molt inclinades. En conjunt destaca el treballa de la cornisa, de maó; els angles de l'edifici, de maó vist; i les teulades envernissades.
  L'edifici es troba envoltat d'un ampli jardí i resulta especialment interessant el mur de tancament que l'envolta, realitzat amb fragments separats per pilars i que permeten la perfecta adaptació al desnivell del terreny. Cal remarcar que hi ha un bon treball de maó o totxo. Es coneix també com Ca l'Arnú. És una casa d'estiueig amb jardí que va ser propietat d'Arno Jäger, fundador de la fàbrica Porcelana Montgat, i de la seva esposa Carlota. És un edifici senyorial format per tres crugies, la central més alta i amb una tribuna frontal.

  També coneguda com a Villa Carlota.

  El nom de "Villa Carlota" prové de Carlota Wicht Berthold, esposa d'Arno Jäger, antic propietari de la casa i que havia estat fundador de la fàbrica Porcelana Montgat.