Ca l'Arnabat
Vilafranca del Penedès

  Alt Penedès
  Santa Digna
  Emplaçament
  Entre el camí de la Pedrera i la C-15, prop de Ca l'Arnabat

  Coordenades:

  41.33177
  1.70665
  391773
  4576395
  Número de fitxa
  08305-183
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Jaciment arqueològic
  Antic
  Modern
  Medieval
  Romà
  Paleocristià
  Segle
  V-XIV
  Estat de conservació
  Dolent
  fora de context o molt malmeses
  Protecció
  Legal
  Pla d'ordenació urbanística municipal de 2003
  Número inventari Generalitat i altres inventaris
  Si:CC.AA 29 i 7515
  Accés
  Fàcil
  Productiu
  Titularitat
  Privada
  Ref. cad.: 015A00055
  Autoria de la fitxa
  Jordi Montlló Bolart

  En un camp situat al davant de la masia de Ca l'Arnabat, van aparèixer varies sepultures formades per lloses planes i un llit de còdols. Els materials es varen localitzar fora de context després de remonicions agrícoles. Es va documentar una ceràmica estampillada paleocristiana, tègules i ossos humans.
  Al costat mateix dels enterraments s'obriren unes cales amb la intenció de localitzar l'antiga ermita de Santa Digna. Varen aparèixer dos murs paral·lels de 5 m i 3,60 m de llargada respectivament. Entre els materials recuperats hi ha fragments de tègula i ceràmica gris medieval. S'atribueixen aquestes restes als fonaments de l'esmentat edifici religiós.

  En Pere Giró i col·laboradors del museu de Vilafranca van fer-hi prospeccions a l'abril de l'any 1958.
  L'any 2001 es va realitzar una altra prospecció arqueològica amb motiu de la remodelació de la sortida 29 de l'AP-7, al voltant de la masia de Ca l'Arnabat. Fou dirigida per Mª Bruna Álvarez Mora, de l'empresa Tríade. Durant aquests treballs no es va trobar cap estructura arqueològica ni cap resta de cap interès a excepció d'alguns fragments ceràmics d'època moderna.

  Carta Arqueològica de l'Alt Penedès: Vilafranca del Penedès. Inventari i Documentació del Patrimoni Arqueològic i Paleontològic de Catalunya.
  GIRÓ ROMEU, Pere (1958). "La Ermita de Santa Digna y su probable situación", dins Panadés, any XXVIII. núm. 856, 12 d'abril 1958, pàg.1