Ca la Viuda Sant Martí de Centelles

Osona
Racó de la Font

Coordenades:

41.75024
2.19913
433415
4622356
08224-83
Patrimoni immoble
Edifici
Modern
Contemporani
s.XVI-XX
Bo
Inexistent
Fàcil
Residencial
Privada
Ref. cad.: 009A00006
Anna M. Gómez Bach

Edifici de planta rectangular amb un segon cos adossat a mode de dependència annex, orientada de sud-oest i adaptada als desnivells del terreny. Els murs són de paredat comú; amb carreus de pedra local treballats bastament i amb pedres de dimensions més grans a les cantoneres. L'estructura s'organitza en base planta baixa i primer pis amb una entrada i la cuina a planta baixa i les habitacions al primer pis amb els interiors arrebossats. Les obertures utilitzant un aparell de carreus ben tallats de diferents tamanys i disposades a diferents alçades. Tot i tractar-se d'un mas de petites dimensions al voltant es poden veure diversos annexes ramaders.

Edifici situat al Racó de la Font, Tot i que aquesta casa ha estat molt reformada, segurament es tracta d'una construcció del segle XVII, moment de desdoblament de propietats i de gran auge constructiu ben documentat a la mateixa zona del Racó de la Font. La casa no presenta cap element que ens aporti una cronologia absoluta de l'estructura ni cap element de relació amb el seu topònim.

PLADEVALL, Antoni. 1962. Romiatge a Sant Martí de Centelles i Sant Miquel Sesperxes i Bertí. Vic.
PLADEVALL, Antoni. (1955-1957). San Martín de Centelles, San Miguel Sesperxes y San Pedro de Bertí. a AUSA, n. XVIII. p. 357-372.
PLADEVALL, Antoni. (1992). Orígens i formació del terme municipal de Sant Martí. Ajuntament de Sant Martí de Centelles.