Ca la Godó Tiana

Maresme
Carrer Edith Llaurador, 21

Coordenades:

41.4868
2.26664
438779
4593058
08282-61
Patrimoni immoble
Edifici
Neoclàssic
Eclecticisme
XIX final
Bo
Legal
BPU, Nivell C (núm CPAA 61) 17/07/2002
IPA 9196
Fàcil
Residencial
Privada
8832202DF3983D0001ZZ
Àlvar Sáez Puig

Habitatge. Edifici civil, es tracta d'una casa amb planta baixa i pis a la part frontal -al darrere són dos pisos-. Està coberta per un terrat transitable a totes dues bandes. L'edifici té un pati frontal.
Destaca pels elements neoclàssics que s'empra a la seva composició, especialment les balustrades que dominen tot el conjunt damunt la cornisa, al terrat; a totes les obertures i la balconada central, així com al cos lateral en forma de porxo tancat -on s'utilitza l'arc carpanell-. Es pot apreciar, igualment, la mateixa influència als trenca aigües situats damunt les finestres, uns d'ells rectes i d'altres amb dos vessants.
Cal fer notar que la balconada central, típica de Tiana, està suportada per dos primes columnetes de ferro colat que donen un cert aire eclèctic a l'edifici.

L'edifici de Ca la Godó respon al classicisme propi del noucentisme amb clar predomini de l'ús de les balustrades a balcons i finestres i al terrat de la galeria coberta que trobem al costat esquerra de la casa i als terrats esglaonats que coronen el cos principal de l'edifici. L'acabat dels murs imita els carreus emprant la tècnica de l'estuc.
A un extrem del jardí hi ha la capella particular de la casa de nau central més alta que las laterals. El temple es troba rematat per un petit campanar d'espadanya d'un sol ull, amb teuladeta a doble vesant.

Té una capella sense culte en l'actualitat, construïda a principis del segle XX. Dedicada a la Mare de Déu de Montserrat. L'any 1984 encara tenia culte.
Ca la Godó constitueix un clar exemple dels edificis residencials que proliferaren al Maresme com a llocs d'estiueig o segones residències, prop de Barcelona, de determinades famílies benestants de l'època.

http://lalocal.tianat.cat/la-tiana-mistica/ https://www.festacatalunya.cat/articles-mostra-6424-cat-ca_la_gody.htm Ajuntament de Tiana (2002). Catàleg del Patrimoni Arquitectònic i Ambiental de Tiana. Vol. 1. Tiana.