Barraca Cal Codina
Vallcebre

  Berguedà
  L'Obac

  Coordenades:

  42.20048
  1.81741
  402368
  4672713
  Número de fitxa
  08293 - 228
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Contemporani
  Segle
  XVIII-XIX
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Inexistent
  Accés
  Fàcil
  Sense ús
  Titularitat
  Privada
  08293A006000530000AK
  Autoria de la fitxa
  OPC - María del Agua Cortés Elía

  Barraca de pedra seca, encastada en la paret del marge, planta rectangular, porta de llinda plana (65cm x 20cm), orientada al nord-est. Feixes abandonades prop d'el nucli de Vallcebre. Accés fàcil a peu des de la pista de terra del poble de Vallcebre al raval de Belians.

  Hi ha moltes barraques en el municipi de Vallcebre i hi ha de totes les tipologies des de barraques refugi fins a barraques gairebé monumentals. La barraca refugi és petita i servia per aixoplugar-se. N'hi ha unes de molt petites en què hi cap només una persona i que servien per guardar eines. La barraca mitjana és més gran amb una amplada i una alçada que permeten una estada més còmoda, on s'hi podia cuinar i passar nit. La barraca “monumental” te una alçada que permet la construcció de dos pisos a l'interior per estades de dies. Aquestes barraques tenen lleixes i armaris. La barraca de Cal Codina sembla una barraca mitjana. La vegetacío a l'entrada de la barraca ha impedit una inspecció més acurada.

  Quer, Guillem (2015) Recerca històrica d'elements patrimonials de Vallcebre. Inventari de béns. SPAL, Diputació de Barcelona.