Barraca Cal Bufalà
Vallcebre

  Berguedà
  Belians

  Coordenades:

  42.19156
  1.82087
  402640
  4671718
  Número de fitxa
  08293 - 233
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Contemporani
  Segle
  XIX
  Estat de conservació
  Dolent
  Sembla mig reconstruïda
  Protecció
  Inexistent
  Accés
  Fàcil
  Sense ús
  Titularitat
  Privada
  08293A006002760000AK
  Autoria de la fitxa
  OPC - María del Agua Cortés Elía

  Barraca petita de pedra seca, adossada al marge, mig ensorrada, porta de llinda plana (80cm x 18cm) mig tapada per la vegetació. Orientada a l'est. Zona de feixes abandonades i camps recentment recuperats per turisme rural amb cavalls. Accés fàcil a peu des de la pista de terra de Belians, al nivell de la casa Cal Bufalà.

  Hi ha moltes barraques en el municipi de Vallcebre i hi ha de totes les tipologies des de barraques refugi fins a barraques gairebé monumentals. La barraca refugi és petita i servia per aixoplugar-se. N'hi ha unes de molt petites en què hi cap només una persona i que servien per guardar eines. La barraca mitjana és més gran amb una amplada i una alçada que permeten una estada més còmoda, on s'hi podia cuinar i passar nit. La barraca “monumental” te una alçada que permet la construcció de dos pisos a l'interior per estades de dies. Aquestes barraques tenen lleixes i armaris. La barraca de Cal Bufalà pertany a la categoria de barraques utilitzades per guardar eines i/o per aixoplugar-se.

  Quer, Guillem (2015) Recerca històrica d'elements patrimonials de Vallcebre. Inventari de béns. SPAL, Diputació de Barcelona.