Barraca 2 de Cal Tomàs Rellinars

  Vallès Occidental
  La Mesquita
  308

  Coordenades:

  41.62742
  1.89595
  408033
  4608999
  08179 - 324
  Patrimoni immoble
  Edifici
  Contemporani
  Popular
  XX
  Regular
  Malgrat l'heura ha envaït els murs, el paredat general de l'estructura presenta un bon estat de conservació. La coberta està enfonsada.
  Inexistent
  Fàcil
  Sense ús
  Privada
  08178A008000860000OA
  Jordi Montlló i Laura Bosch

  Barraca de pagès situada al capdamunt de les terres de La Farinera, per sota de les ruïnes de Cal Tomàs, en el paratge conegut com la Mesquita. S'hi accedeix pel carrer del Roser que acaba en cul de sac. Arribats a un barri, a mà esquerra hi ha un pas que travessa la torrentera de Cal Tomàs, que s'afegeix a les moltes altres que nodreixen d'aigua el torrent de l'Alzina. A mà esquerra hi ha una feixa de conreu amb una barraca al bell mig, envoltada d'heura i la coberta ensorrada.
  És de planta rectangular, mesura 4,10 m per 3,20 metres de costat. La porta orientada al sud està situada a l'extrem dret de la façana principal (no s'han localitzat les frontisses). Mesura 1,20 metres d'alçada per 1 metre d'amplada; té marxapeus. El gruix dels murs mesura 0,30 metres. El paredat és de maçoneria collada amb argamassa de morter de calç. La coberta, de bigues i llates de fusta amb teula àrab està enfonsada. Era a un sol vessant amb el mur de ponent és el més alt, de 2,50 metres d'alçada. Entrant a mà esquerra en la raconada hi havia una petita llar de foc de campana volada. La vegetació impedeix verificar si tenia alguna finestra en els murs de ponent i de tramuntana. El paviment sembla fet de terra batuda.

  A la façana de tramuntana hi creix un llorer.

  El senyor Joan Arnau, propietari de La Farinera ens explica que la porta d'entrada era molt ample perquè en cas de mal temps podien entrar el matxo.