Xiprer de l'església
Sant Feliu de Codines

Pl. Josep Umbert Rosàs

Espècimen botànic
    Marta Lloret Blackburn-Antequem, S.L.

Arbre situat prop de la façana posterior del conjunt que forma l'església parroquial i el campanar de Sant Feliu de Codines.

Es tracta d'exemplar de xiprer (Cupressus sempervirens) de grans dimensions i alçada que el fa destacar visualment a l'entorn on s'ubica amb el campanar de l'església parroquial al costat.

Arbre originari del mediterrani oriental (Iran, Síria, Xipre). L’etimologia del seu nom científic, Cupressus, ve del grec kyárissos, Xipre; sempervirens indica la persistència de les seves fulles, sempre verdes.

La mitologia diu que segons Teofrast el xiprer comú estava consagrat a Hades, el déu de la mort. Horaci, indicava que des d’antic s’enterraven els morts amb una branca de Xiprer i s’embolcallava el cos amb les seves fulles.