Xemeneies de Schott Solar
Sant Adrià de Besòs

Barcelonès
    Sant Joan Baptista - Carrer Pi i Gibert, 1

Equip de treball de l'Arxiu Municipal de Sant Adrià de Besòs "Isabel Rojas Castroverde" (ASAB)

Dues xemeneies industrials de l'antiga fàbrica Schott Solar situades molt a prop una de l'altra, a la banda del carrer Pi i Gibert. Són de gran alçada i de secció cilíndrica. Una, la més a ponent, esta feta de maó ceràmic vist i la situada més a llevant és de formigó i pintat. Les dues tenen escales pel manteniment, amb protecció, de dos trams, al mig hi ha un a plataforma metàl·lica. A dalt de tot hi ha un parallamps.

.

L'any 1953 va entrar en funcionament la fàbrica de la societat Aplicacions Técnicas del Vidrio, S.A. (ATEVI) ubicada a la cruïlla dels carrer de Pi i Gibert i de Ramon Viñas. Una indústria dedicada a la producció de tub de vidre mitjançant dos forns. L'any 1978 la fàbrica va ser adquirida per l'empresa alemanya SCHOTT, que va ampliar les instal·lacions industrials i la producció desenvolupada fins aleshores. La fàbrica de Sant Adrià de Besòs de SCHOTT Ibérica, S.A. va tancar les portes a finals de l'any 2014.