Vinyes Velles
Montornès del Vallès

08170 - Montornès del Vallès
    A l'oest dels barris de Vinyes Velles, Manso Coll i Can Coll

KuanUm - Juana María Huélamo Gabaldón. / Ajuntament de Montornès del Vallès

Paratge situat a la capçalera del torrent de les Vinyes Velles, on es conserven plantacions disperses d'aquest conreu tradicional per a la producció del vi. Les vinyes que hi ha pertanyen al Consell Regulador de la Denominació d'Origen Alella. El seu interès rau en el fet de ser un cultiu tradicional a tota la comarca i que es troba a l'origen del topònim del lloc. Aquesta zona és un vestigi de l'època (segona meitat del segle XVIII) en què es varen plantar vinyes arreu de Catalunya, que van acabar substituint boscos, pastures, erms i altres conreus.