Vinyes de la Comallarga / Vinyes de Comallonga
Castellví de la Marca

Camps de conreu a uns 250m al sud-oest de la masia de cal Morgades del Grau, a l'est del torrent.
    Camps en el marge nord de la carretera BV-2128, a uns 250m al sud-oest de la masia de cal Morgades.

Regular
    No sabem si el jaciment pot estar soterrat. Caldria vigilar les remocions de terra que s'hi puguin fer.
    Tríade scp

Arrel d'unes prospeccions en superfície es descobriren materials arqueològics d'època ibèrica i romana. Podria tractar-se d'un jaciment arqueològic les restes del qual es preservessin encara sota el paquet de terra cultivable.

Referència cartogràfica: mapa topogràfic de Catalunya 1:5000, les Cases Noves de la Riera 419-3-8 (275-128). Institut Cartogràfic de Catalunya. 1a. Edició: setembre 1995

El jaciment fou descobert en unes prospeccions efectuades els anys 1991-1992 per un equip d'arqueòlegs de la Secció d'arqueologia del Museu de Vilafranca/Museu del Vi (en el marc del projecte: Prospeccions en dos sectors del Penedès: la plana - Castellví de la Marca-Sant Martí Sarroca -, i la muntanya -Pontons).