Vilacetrú
Les Masies de Voltregà

Mas Vilacetrú, Vinyoles. 08509 Les Masies de Voltregà.
    Carretera C-17, passat el km 73 en direcció a Puigcerdà

falta de manteniment de les estructures portants
    Natalia Salazar -ArqueoCat SL-

Masia de planta rectangular amb coberta a dues vessants de teula aràbiga i amb el carener paral·lel a la façana. Els murs són de tàpia arrebossada i estan assentats sobre un sòcol de pedra (còdols de riu lligats amb morter de calç).L'obertura de la porta està reforçada amb pedra aristada. Té dues plantes: baixa i pis. Amb coberts i granja annexats.

És un dels masos que apareix als censos pagats a la parròquia de Sant Hipòlit de Voltregà, de voltants del 1750, on consten les famílies que s'havien repartit la baronia de Voltregà segons l'Acta de Concòrdia de 1701. Va ser reformada a mitjan segle XIX (1845).

MOLAS, Núria; PUIGVÍ, Montse; SANITJAS, Joaquim (2004). Vint-i-cinc anys d'ajuntaments democràtics (1979-2004), Ajuntament de les Masies de Voltregà, pp.24-25.