Viaducte de Cal Baldiri
Sant Pere Sallavinera

Carretera C-25 després del Km. 112

Ángel C. Aparicio, Joan R. Casas i Gonzalo Ramos
    Generalitat de Catalunya
    Núria Cabañas

El Viaducte de Cal Baldiri es troba situat a l'alçada del km.112 de l'Eix Transversal, en el límit dels municipis d'Aguilar de Segarra i Sant Pere Sallavinera. El viaducte travessa un rierol de la riera de Rajadell i l'antiga carretera C-141b. Es tracta d'una pont de formigó de 1312 m de longitud i 23 m d'alçada. Està format per tres ulls separats per pilars de planat de creu de 15 m d'alçada. El tauler està format per una plataforma que inclou dos carrils de circulació, els vorals i les barreres de seguretat.

El viaducte de Cal Baldiri es troba situat a l'Eix Transversal, inaugurat el desembre de 1997; via de comunicació que connecta les comarques de l'interior de Catalunya d'est a oest. En el sector de ponent facilita la comunicació entre el Bages, l'Anoia i la Segarra.

LACUESTRA,R; GONZÁLEZ, X. (2008): Ponts de la província de Barcelona: comunicacions i paisatge. Diputació de Barcelona. Barcelona.