Via Augusta
Olèrdola

De nord a sud del terme municipal

-VI / V
    Marta Lloret Blackburn-Antequem, S.L.

La Via Augusta al seu pas pel territori coincideix en bona mesura amb l'actual traçat de l'autopista AP7. Al terme municipal d'Olèrdola s'han localitzat dos mil·liaris de senyalització de la via, tot i que probablement es troben desubicats. Actualment s'han senyalitzat dues rutes de Via Augusta del Penedès, de les quals hi ha dos trams que transcorren per Olèrdola: l'etapa de Lavern Subirats a Vilafranca i la de Vilafranca a Santa Margarida i els Monjos; passant per Moja i Sant Pere Molanta.

La Via Augusta, anteriorment coneguda com a Via Heraclea, és una antiga via de comunicació que recorria el territori entre Cadis i els Pirineus i enllaçava la península amb Roma. Habilitada pels romans com a calçada, al llarg del camí s'hi han documentat diverses vil·les i ciutats que es van establir al seu entorn.