Versots
Alpens

Nucli urbà. c/ Ramal, 3. Alpens
    Cafè teatre el Casino

És un dels actes més esperats de la festa Major d'Alpens.
    Jordi Compte i Marta Homs

Els Versots formen part dels actes integrats de la festa Major d'Alpens -celebrada cada any el 27 setembre -, que es reciten el dissabte de la festa Major al cafè teatre Casino del nucli urbà d'Alpens. Es tracta d'uns versos satírics narrats pels Diables de Rocadepena -disfressats en forma de diferents personatges- que fan referència a les anècdotes, la quotidianitat, les xafarderies, als successos polítics, socials o culturals que han esdevingut al llarg de l'any a la vila d'Alpens i que són recitats carregats d'una bona sàtira i una fina ironia fent divertir a petits i grans.

Els versots tenen origen en el ball parlat del tarragonès, en els versos satírics dels diables enfront els àngels.