Vallclara
Vilanova de Sau

Vallclara s/n
    Situada a la dreta del camí de Vallclara a Bancells

XVII-XIX
    Joan Casas Blasi

Edifici de planta rectangular amb unes dimensions de 15x19,80 metres. La superfície total és de 594m2 i la superfície coberta de 297m2.
    La casa disposa d'una planta baixa, un primer pis i les golfes, que s'eleven de l'estructura principal seguint la tipologia de masia "basilical".
    Al pis inferior s'hi obre la porta, centrada respecte al carener. La porta es troba coronada amb un arc esquerres, a banda i banda hi ha una finestra emmarcada en pedra.
    Al pis superior s'obren tres finestres col·locades sobre les obertures del pis inferior. També es troben emmarcades en pedra.
    No es pot apreciar l'aparell constructiu ja que la casa es troba arrebossada i pintada de color blanc.

Aquesta casa era també coneguda com Casa Puig Torrat. Existeixen referències documentals des del segle XVII.
    Al Nomenclàtor de la Província de Barcelona de 1860 la descriu com "Alqueria" "casa de labor". Situada a 12km de la capital de l'ajuntament. Era un conjunt de dues cases una d'una planta i l'altre dues.

A.A.D.D (1960). Nomenclàtor de la província de Barcelona, 1860. Madrid. Impremta de José M Ortiz, 1860.
    ORRA, Joan. Recull de l'Arxiu Episcopal de Vic. Inèdit. Vilanova de Sau. Inèdit.