Vaca Matonera
Marganell

Pop Art
    XXI
    Ajuntament de Marganell - Pl. de l'Ajuntament s/n - 08298 Marganell
    M.Lloret - KuanUm

Escultura contemporània d'una vaca de dimensions naturals, pintada sobre una base groga i ornamentació de colors vius. És feta de polièster i fibra de vidre. Es troba davant la caseta de fusta, constituïnt un element emblemàtic del poble.

Va ser adquirida per l'ajuntament en motiu de la Cow Parade 2005, celebrada a Barcelona. Van ser fetes per diversos dissenyadors i artistes catalans, tant de coneguts com d'anònims. La Cow Parade és un esdeveniment d'àmbit internacional que es va celebrar a Barcelona per tal de recaptar fons pel Casal d'Infants del Raval. Després de l'exposició de les vaques pels carrers de la ciutat es procedí a la venda de gran part de les vaques a la subhasta de caritat, celebrada durant les festes de la Mercè. Aquest moviment ja ha visitat ciutats tan importants com Tòquio, Nova York, Estocolm, Londres, Sidney, Las Vegas, Brussel·les i Praga.