Utshuroi
Palafolls

Plaça Feixetes dels León

XXI
    Aiko Miyawaki
    Regular
    Originalment hi havia un elements d’acer inoxidable que estaven col·locats a mode de cintes que s’iniciaven en un pilar i finalitzaven en el següent, donant a l’escultura un aspecte circular ondulat. Amb el pas del temps, aquestes cintes es van fer malbé i es van retirar, i no es van substituir.
    Ajuntament de Palafolls
    Àlvar Sáez Puig

UTSHUROI és una escultura d'acer sobre pilars de formigó. Realitzada per Aiko Miyawaki. Parella d'Arata Isozaki.

Va ser un regal de l'artista al municipi. Manca la part d'acer què es va treure per contaminació o soroll acústic.

Els pilars de formigó tenen forma cilíndrica i mesuren uns 2,5 m d'alçada.

Hi ha una estreta relació amb el concepte de canvi, moviment, espai buit i espai ple, etc.  És una mostra de disseny avantguardista.

- Ajuntament de Palafolls (2011). Palafolls: Mobles, objectes i altres foteses. Palafolls. Edicions del Roig.