Turó de la Verdulaga
Castellbisbal

A la sortida del nucli de Castellbisbal en direcció a la A-2. El turó de la dreta

Prehistòric
    Edats dels Metalls
    I-IV
    Dolent
    Es troba totalment destruït i el turó molt modificat del que devia ser el seu aspecte original degut a l'extracció de terres.
    BCIL-3734-I
    CC.AA. Núm. 3089. BCIL 3734-I
    Raquel Valdenebro Manrique

Lloc d'enterrament col·lectiu de cronologia desconeguda. Turó totalment afectat per l'extracció de terres per a la construcció del talús de l'autopista A-7, molt propera. El turó ha estat molt rebaixat. Es troba situat a l'oest del nucli urbà de Castellbisbal. En una pronunciada pendent del turó, en terreny de característiques sorrenques, van aparèixer nombroses restes humanes, especialment cranis. El material associat es redueix a dos fragments de vas de perfil corbat. L'autor de la troballa (Pi, 1954) afirma que pertanyen a una sepultura o fossa comuna datada com eneolítica. Araceli Martín (Martín, 1985), posa en dubte l'atribució d'aquesta troballa a la Cultura dels Sepulcres de Fossa. Es desconeix la ubicació actual d'aquest material. No ha estat possible localitzar material ni altres restes en aquest turó. CC.AA.

Es troba inclòs al POUM dins el catàleg de béns a protegir amb el núm D.08

L'any 1954 J. Pi i Saumell localitza nombroses restes humanes en la pronunciada pendent del turó. L'autor interpreta aquestes troballes com a inhumacions eneolítiques (PI, 1956).

PI i SAUMELL, J. (1956) "Un hallazgo prehistórico en Castellbisbal" a Programa de la Festa Major de Castellbisbal . Castellbisbal, p.2-3 .