Turó de la Torre
Montseny

Pla de la Calma

Prehistòric
    Edats dels Metalls
    -XIII
    Marta Lloret Blackburn-Antequem, S.L.

Al Turó de la Torre s'hi han localitzat les restes de diverses estructures. Es tracten eminentment de túmuls, que tant podrien correspondre's amb restes de barraques i tancats com d'un establiment més complex. Al túmul que hi ha dalt del turó, format per diverses pedres col·locades damunt d'una llosa més gran, s'hi va prendre una mostra de carbó que l'estudi de carboni 14 va datar del bronze final. Aquesta dada s'ha interpretat com un indici de d'antropització d'aquest sector.

Tot i que el turó es troba en terme municipal del Brull, alguna d'aquestes estructures estaria dins del terme del Montseny.

El topònim de la Torre ha fet que diversos investigadors suposin l'existència d'una fortificació en aquest indret. Tot i així, no s'ha pogut contrastar ni de forma documental ni arqueològica. S'hi va fer una prospecció entre els anys 2008, 2010 i 2011.