Trumferes de Cal Tiet
Vallcebre

El Ribàs

OPC - María del Agua Cortés Elía

Dues trumferes, una ensorrada, l'altre amb el sostre ensorrat. Planta rodona amb parets fetes d'una barreja de pedra calcària, còdols i trossos de teula. Marge dins del bosc prop la barraca de Cal Tiet en una zona de camps i feixes, mig abandonades, i impressionants parets de marge de pedra seca. Accés fàcil a peu des de la pista de terra entre Vallcebre i Maçaners per la Barceloneta.

Les trumferes són construccions de pedra seca, de diferents mides i formes però gairebé sempre amb un forat en la part superior de la trumfera per entrar les patates, i una porta baixa orientada al nord per treure-les. Són construccions per guardar patates i es troben per tot el municipi de Vallcebre, tant al costat de les cases com a indrets molt lluny de les cases més properes. La cultivació de la patata a Vallcebe s'inicia als finals del segle XVIII.