Torrents
Sant Boi de Lluçanès

Sector nord-est del terme municipal
    A 3150 metres per pista forestal de la carretera BV-4608, punt quilomètric 4'150

Dolent
    Una part de la teulada ha caigut, els murs de càrrega amenacen ruïna i la vegetació envolta l'edifici.
    Jordi Compte i Marta Homs

Torrents està situada a la petita vall per on transcorre la riera de Talamanca, al sud del Puig Cornador i pocs metres al sud de Bertrans, en una zona on es conserven nombrosos marges empedrats de conreus.
    Es tracta d'una masia de mitjanes dimensions formada per un volum principal de planta baixa i primer pis fruit de diverses ampliacions. Està bastida amb murs de maçoneria de pedra amb cantonades diferenciades amb carreus treballats, alguna de les quals ha quedat integrada al mur per les successives ampliacions. La teulada és de doble vessant amb aigües a les façanes principal i posterior, tot i que una part d'aquesta, concretament la del cos més al sud, es troba enderrocada.
    La façana principal, orientada a l'est, mostra dos cossos diferenciats, el central i un cos ampliat al sud, on s'observa un gran esvoranc al mur de càrrega, a més d'una estructura adossada a la dreta parcialment aterrada. El cos central conté a nivell de planta baixa un portal emmarcat amb pedra treballada i una espitllera emmarcada amb monòlits de pedra treballada. Al primer pis hi ha dues finestres, una emmarcada amb pedra bisellada i l'altra amb monòlits de pedra bisellada, ambdues amb ampit motllurat. El cos ampliat al sud conté una única obertura, a nivell de planta baixa; un portal d'arc rebaixat emmarcat amb pedra treballada que deixa veure l'interior, sustentat a través de nombrosos arcs rebaixats de grans dimensions bastits amb carreus a plec de llibre.
    La façana nord conté a l'esquerra una estructura adossada coberta de vegetació. A la resta de la façana únicament s'observa una finestra emmarcada amb monòlits de pedra bisellada a nivell de primer pis.
    La façana oest mostra, com la principal, dues parts diferenciades. El cos central es troba cobert de vegetació i només s'observa una finestra emmarcada amb monòlits de pedra treballada. El cos sud conté un gran esvoranc central que deixa veure l'interior de l'edifici. En la resta de mur de càrrega, on hi ha diverses esquerdes, no s'observa cap obertura.
    La façana sud, on el mur de càrrega presenta molt morter, conté dues finestres emmarcades amb maó a la planta baixa. El primer pis estava ocupat originalment per una eixida doble, sustentada amb tres pilars de pedra treballada, tot i que actualment una part de la teulada s'ha esfondrat i la resta amenaça fer-ho. A la dreta de la façana hi ha adossat un mur de maçoneria de pedra que forma un angle en L delimitant un pati davant la façana principal de l'edifici. D'aquest mur, actualment incomplet, en destaca un portal d'arc rebaixat emmarcat amb obra vista.