Torrent de les Llobatones
Rellinars

Pla d'Ordenació Urbanística Municipal
    Agència Catalana de l'Aigua (Carrer de Provença, 204 - 08036 Barcelona)
    Jordi Montlló i Laura Bosch

El torrent de les Llobatones està situat a l'est del municipi, entre el torrent del Cellers i el de l'Esbarzer, al sud-oest de la Serra del Ginebral. Rep el nom de la masia actualment deshabitada que hi ha molt a prop. Neix en un rasot poc profund que travessa el camí de Les Llobatones en un revolt molt tancat, i continua en direcció sud-oest fins arribar a la carretera B-122, a l'alçada del punt quilomètric 17,300 on està canalitzada per desaiguar al davant mateix del meandre de l'Església Vella on s'incorpora a la Riera de Rellinars. El seu recorregut és d'uns vuit-cents metres amb desnivells importants degut a l'orografia del terreny. Si bé el primer tram és de fàcil accés, ben aviat hi ha un primer gran desnivell amb despreniments de blocs de pedra de grans dimensions al fons del torrent. La vegetació és espessa amb els marges atapeïts de pins que en les clarianes conviuen amb alzines i ullastres i brolla calcícola, bàsicament de romaní i mata, i roldor, mentre que a la fondalada hi ha roure, i algun arbre de ribera amb heura i arítjol que fan de les zones més profundes un indret feréstec on només hi té cabuda la fauna. Hi ha abundància de senglar (Sus scropha), conill (Oryctolagus cuniculus), guineu (Vulpes vulpes), gat mesquer (Genetta geneta), esquirol (Sciurus vulgaris), cabirol (Capreolus capreolus) a més d'ocells i diferents espècies d'amfibis i rèptils com l'escurçó ibèric (Vipera lastati) Aquesta unitat paisatgística de caire eminentment forestal esdevé un indret d'alt valor paisatgístic, destacant les abundants construccions de pedra seca.

Al cadastre consta com a torrent de Llovatera.