Torrent de Font Pomereta
El Brull

Entre la serra de Font Pomeretea i el serrat Mitjà.

Transcorre tot el temps per una vall atapeïda de bosc.
    ACA. Generalitat de Catalunya
    Marc Cucurella Pinilla

Torrent que té el seu origen entre el turó de les Queredes i el turó dels Esqueis, a uns 1220 m d'altitud, i desemboca a la riera de Font Savellar, a uns 740 m d'altitud, ja al terme municipal de Seva. La seva llargada total és d'uns 4 km. Des del seu inici, transcorre en direcció nord-oest durant 1,8 km, la resta és pràcticament en direcció nord. Del total del seu recorregut els primers 1,3 km pertanyen al terme municipal del Brull i la resta a Seva. Tot el seu recorregut passa per una zona molt boscosa.

Tan la serra, la font, el torrent com un coll de la zona duen el nom de Font Pomereta.

La orografia de la zona fa que ens trobem amb una abundància de torrents que abastien d'aigua a gran part de la Plana de Vic.

CASTELLÓ I VIDAL, Joan Ignasi (1990). "El Montseny. Parc Nacional de Catalunya" a "Monografies del Montseny", n.5. Associació dels Amics del Montseny.