Torrent de can Pòlit
Rubí

Al N del nucli urbà, 08191-RUBÍ
    A la dreta de la riera de Rubí

Regular
    Com tots els elements del patrimoni natural té un alt grau de fragilitat davant els canvis a les condicions ambientals.
    AGÈNCIA DE L'AIGUA - Generalitat de Catalunya, Pça. Sant Jaume, BARCELONA
    Juana Maria Huélamo - ARQUEOCIÈNCIA

Petit torrent que comença poc abans de les restes arqueològiques de la masia d'aquest nom i que desemboca a la riera de Rubí per la seva banda dreta poc abans de la Llana. Presenta les parets d'argila molt verticalitzades per l'acció erosiva. El fons està ocupat per pins i altres espècies d'arbres que li donen un aspecte molt ufanós.

L'any 1599, els boscos eren tan grans que es demana augmentar el sou al batlle per haver molta terra boscosa i grans torrents i voltes (XERCAVINS, 1989).

XERCAVINS REQUESENS, Jordi (1989) "L'agricultura rubinenca. Notes històriques" XXXII Assemblea Intercomarcal d'Estudiosos, Vol. I, pp. 17-37, Rubí: Fundació Museu Biblioteca de Rubí - Centre d'Estudis Rubinencs. Informació oral R. Bosch, R. Sánchez, J. Simó i E. Xercavins (novembre 2000, abril 2001)