Torrent de can Canyadell
Castellbisbal

  Vallès Occidental
  Terme de Castellbisbal (08755 Castellbisbal)
  Emplaçament
  Des de l'Avda. de Can Campanyà, baixant fins al torrent, abans del sector Comte de Sert residencial

  Coordenades:

  41.48137
  1.99199
  415844
  4592686
  Número de fitxa
  08054-158
  Patrimoni natural
  Tipologia
  Zona d'interès
  Estat de conservació
  Regular
  La capçalera del torrent es troba impracticable degut a l'excés de vegetació, però al seu pas per Can Campanyà ha estat adequat com a zona de lleure amb molt bon resultat.
  Protecció
  Inexistent
  Accés
  Fàcil
  Social
  Titularitat
  Pública
  ACA. (Agència Catalana de l'Aigua. c/ Provença, 204-208, 08036 Barcelona)
  Autoria de la fitxa
  Raquel Valdenebro Manrique

  Torrent que discorre en sentit Est - Oest i marca en la seva capçalera i a mig curs el límit entre els termes de Rubí i Castellbisbal. Neix en el terme de Rubí i finalitza en la riera de Rubí. Es tracta d'un curs fluvial petit però força estable, que varia considerablement en funció de l'estació meteorològica. A l'inici del torrent es troba un indret anomenat els Carquinyolis de Can Campanyà, consistents en una formació geològica, que actualment són inaccessibles per la vegetació. A diferència d'altres torrents conserva bona part de la vegetació de ribera, formada per canyissar, pollancres i àlbers. Als seus trams finals, a partir de Can Costa, el torrent deixa de ser un límit per adintrar-se en el terme municipal pels polígons Comte de Sert i Ca n'Estaper. En aquesta darrers trams es troba força canalitzat, tot conservant l'entorn natural.

  A la capçalera del torrent es troba l'indret conegut com els Carquinyolis de Can Canyadell, que actualment es troben impracticables degut a la vegetació excessiva de la zona.

  El torrent rep diferents noms en funció de l'indret per on passa. Als seus orígens es coneix com el torrent de Can Canyadell, per ser aquesta la masia més propera per on passa, però a mida que va travessant les finques de diferents masos pren el nom dels mateixos. Així, al seu tram mig es coneix com el torrent de Can Campanyà, i al final com el torrent de Can Galí.

  MATEU MIRÓ J. (1991) El meu poble. Ajuntament de Castellbisbal.