Torreblanca / Ca l'Ermitanyo
Súria

Carretera de Súria a Balsareny
    Dominant el pas de la riera del Tordell

BCIL 5220-I. Aprovació definitiva comissió urbanisme 21/01/2003
    ARQUEOCIÈNCIA- J.M. Huélamo
    Marta Lloret Blackburn-Antequem, S.L.

Conjunt edificat que consta d'un cos edilici principal destinat a habitatge. La seva planta és rectangular allargada, i els seus murs s'aixequen fins una altura de tres pisos, presentant la seva façana els extrems turriformes i les parets pintades de blanc, amb els elements de ceràmica del seu color i la fusteria de blau. Les obertures a l'exterior estan rematades mitjançant sengles arcs de mig punt o escarsers. A la façana hi ha la següent llegenda en rajoles caironades "ANY" "1948" "PG". A l'interior hi ha dues tines quadrangulars de ciment. A la part posterior existeixen uns petits arcs de descàrrega que separen la casa de la roca. L'interior de l'habitatge està ben conservat donant una imatge força clara del moment de la seva construcció, a finals de la dècada de 1940. Al costat de la casa principal hi ha una segona edificació amb tres pisos, a la planta baixa de la qual hi havia les cavallerisses de la casa. Tot el conjunt està organitzat com si es tractés d'un conjunt urbanitzat amb la retolació dels carrers a tot el voltant, amb rajoles de ceràmica que porten els noms següents: "Plaça dels Ametllers", "Carrer del Gall", "Carrer dels Arcs" i "Carrer de la Serp".

Hi ha objectes interessants provinents d'aquest lloc al Museu de l'Avi. Just al darrera de la casa es pot observar perfectament la falla del Tordell.