Torre del Gas
Sallent

Algunes esquerdes en diferents nivells.
    Catàleg Urbanístic (26-5-1999)
    Immodiagonal S.L. (Barcelona)
    Lluís Len / Jaume Perarnau

Torre circular de 25 metres d'alçada, amb aparell de pedra tallada i cornises de totxo que delimiten els 3 nivells d'edificació. Disposa de 3 finestres exteriors, una en cada nivell, emmarcades en totxo. Al capdamunt de tot es conserva un dipòsit circular metàl·lic sobreelevat al qual si accedeix a través d'una escala de gat.

La torre també és coneguda com a torre de l'aigua. La funció de la mateixa era servir de dipòsit d'aigua per a la refrigeració del gasòmetre.

L'any 1882 es va constituir la societat Rafael Costa i Cia per a l'explotació d'una fàbrica de gas destinat a l'enllumenat públic. El subministre de gas per a l'enllumenat públic de la Vil·la va ser substituït per l'elèctric l'any 1911, deixant d'utilitzar-se per al seu antic ús i passant a utilitzar-se com a serveis de la Fàbrica Vella.

CAMPRUBÍ, Rosa "L'enllumenat públic de Sallent" .- Sallent 1982