Torre de Cal Terrats
Pujalt

Defensa
    S'ha de donar d'alta com a BCIN Decret 1949 de castells
    Estructural
    Dídac Pàmies i Marta Lloret

La masia de Cal Terrats va construir-se aprofitant l'estructura d'una torre de defensa medieval, que va quedar integrada dins l'estructura de la casa. És una torre de planta quadrangular que es conserva almenys fins al primer pis. La part més ben conservada és el soterrani, on s'identifica l'estructura quadrangular, amb murs de carreus escairats de notable amplada. A cada costat s'hi observa una espitllera amb esplandit. Malgrat la integració de la torre dins la casa, es pot accedir al seu interior, com també seguir dos dels panys de mur; un d'ells des d'una nau allargada on s'endevina una estructura rectangular coberta a dues aigües i que estaria relacionada amb la construcció. L'amplada dels murs de la torre és encara palesa a la planta pis de la casa.

El topònim dels veïnats de les Torres de Més Amunt i les Torres de Més Avall apunta a que originalment hi hauria hagut diverses torres. Una d'elles ha estat indentificada dins la masia de Cal Terrats.