Tombes del Soler de Lloberes
Gaià

Sector sud-est del terme de Gaià
    Carretera de Prats de Lluçanès (BV-4401), al Km. 7,7 camí direcció sud-est uns 1200 m

VI-XII
    Estat de conservació de les tombes desigual
    Jordi Piñero Subirana

Necròpolis de tombes medievals emplaçada en un turó que s'aixeca uns 200 m al nord-oest de la gran masia del Soler de Lloberes. El jaciment no ha estat mai excavat però s'hi poden identificar un total de sis tombes en forma de cistes, en un estat de conservació i de visibilitat desigual. Totes les tombes es troben arrenglerades en un petit replà allargassat del turó i s'orienten en sentit N-W/S-E. Les que es troben més a ponent es conserven en un estat més íntegre. Per la seva tipologia, sembla tractar-se de tombes alt-medievals, que es podrien datar de manera genèrica entre els segles VI i XII.

Informació facilitada per Josep M. Badia.

BADIA, Josep M (2016). "Història", Gaià, t'estimo. Reviu Gaià, Grup de Recerca, Gaià, p. 62, 170.