Tombes del Noguer
Tavertet

VIII-XV
    Una de les tombes es troba molt desdibuixada.
    Patrimoni arqueològic i paleontològic NNSS 2003, zona de protecció especial.
    Sí, CC.AA: 8066.
    Virgínia Cepero González

Es tracta de dues tombes antropomorfes, d’època medieval, situades a una zona boscosa a l'est de la masia del Noguer.

Les dues sepultures són tallades en la superfície plana d'una gran roca; una de les quals molt desdibuixada.

La tomba ben conservada fa 2,2 metres de llargada i d'amplada: 0,3 m de cap, 0,6 m d’espatlla i 0,26 m de peus.

S'observen una mena de cassoletes i regates tallades a la roca, de les que es desconeix la seva funcionalitat; potser es relacionarien amb una possible construcció de fusta, ara desapareguda o bé podrien considerar-se unes regates rituals.

Les coordenades són aproximades de l'indret on es troben.

AJUNTAMENT DE TAVERTET (2003) Carta Arqueològica. Normes subsidiàries de planejament de Tavertet (text refós). Tavertet: Ajuntament de Tavertet.

GENERALITAT DE CATALUNYA. DEPARTAMENT DE CULTURA (2016) Inventari del Patrimoni Arqueològic i Paleontològic de Catalunya (Tavertet).

SERRAT, I.; SERRA, A. (1992) Informe prospeccions medievals al terme de Tavertet. Àrea de Coneixement i Recerca de la Direcció General de Patrimoni de la Generalitat de Catalunya.